Lupte pe străzile din Leipzig

Leipzig
Leipzig

69 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi la 12 decembrie 2015 în confruntările din Leipzig dintre protestatari de stânga şi forţe antirevoltă, nevoite să folosească tunuri cu apă pentru a-i dispersa, a anunţat duminică Poliţia locală, în estul Germaniei, relatează Agerpres.

Aproximativ 50 de vehicule ale poliţiei au fost avariate în aceste confruntări, care au izbucnit după ce sute de activişti de stânga s-au mobilizat la o contra-manifestaţie faţă de un miting al extremei drepte care a avut loc anterior.
Simpatizanti ai stangii cu fețele acoperite, au atacat forțele de poliie cu pietre, sticle, petarde, au ridicat baricade pe străzi şi au incendiat pubele de gunoi, a anunţat Poliţia din Leipzig. Protestatarii au spart vitrinele a două magazine şi au demolat două refugii din staţii de autobuz, potrivit poliţiei.

Circa 1.000 de protestatari antifasciști au dat foc unor pubele de gunoi și baricade de lemn pentru a împiedica aproximativ 200 de susținători ai unor mici grupuri neonaziste să participe la un marș în oraș, scrie ziarul Saechsiche Zeitung.
Mai multe persoane au fost rănite, situația în oraș fiind tensionată.

Poliţiştii au reţinut 23 de persoane pentru tulburarea ordinii publice.
Leipzig si Dresda, un alt oras est-german, s-au confruntat în ultima perioadă cu mai multe demonstrații ale unor grupuri anti-imigratie care protestează împotriva politicii porților deschise a Angelei Merkel. Astfel de proteste sunt întampinate frecvent cu contra-demonstratii. Politia nu a precizat dacă marșul neonazist era indreptat asupra politicii guvernamentale privind azilul, precizeaza Reuters.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube