Rusia instalează rachete intercontinentale

Iars (SS-27 Mod 2)
Iars (SS-27 Mod 2)

 

 

 

 

 

 

Armata rusă a instalat sisteme de rachete balistice intercontinentale de tip YARS ss-27 mod 2 (SS-27 Mod 2), potrivit terminologiei NATO) în localitatea Kozelsk, la sud-vest de Moscova, anunţă Ministerul rus al Apărării, avertizând că acest tip de armament poate distruge elementele antibalistice inamice, potrivit Itar-Tass.

„Regimentul de rachete de la Kozelsk a fost plasat în stare deplină de luptă“, a declarat generalul Serghei Siver, comandantul Unităţii de rachete Vladimir. „Principala caracteristică a acestui sistem este capacitatea de a distruge orice sistem de apărare antirachetă şi producerea de daune ample inamicului“, a subliniat oficialul militar rus.

Rachetele termonucleare intercontinentale RS-24 Iars au o rază de acţiune de aproximativ 11.000 de kilometri, atingând viteze de 24.500 de km/h, notează Mediafax.

În luna octombrie 2015, armata rusă a testat o rachetă balistică intercontinentala de tip YARS ss-27 mod 2 (SS-27 Mod. 2, conform terminologiei NATO), lansată Poligonul aerospațial Plesetk, situat la 800 de kilometri nord de Moscova, in nord-vestul Rusiei.

Racheta a atins o țintă situată în Peninsula Kamceatka, in Extremul Orient rus. „Testul a fost un succes total”, a dat asigurari colonelul Igor Iegorov, purtatorul de cuvânt al Comandamentului fortelor strategice ruse.

Moscova a criticat dur, în ultimii ani, planul Alianţei Nord-Atlantice de a instala sisteme antibalistice în România şi Polonia.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube