Rusia interzice producția OMG

Rusia interzice producția OMG

 

 

 

 

 

 

 

Președintele Rusiei, Vladmir Putin, a semnat acordul prin care este interzice creșterea și multiplicarea în Rusia a OMG (plante și animale modificate genetic), în afară de cele care intră sub incidența cercetărilor științifice.

Documentul legii care interzice ingineria modificărilor genetice deja se regăsește pe site-ul oficial de informații legislative.

Legea interzice importul și producția în Rusia a organismelor modificate genetic ( OMG ) ca urmare a rezultatelor cercetărilor efectuate asupra acestora, care relevă un impact negativ asupra omului și mediului înconjurător. Totodată, importatorii de produse modificate genetic vor fi obligați să treacă prin procedurile de reînregistrare.

Legea federală impune și o răspundere administrativă pentru folosirea organismelor și produselor modificare genetic.

În document sunt prezentate sancțiunile financiare legate de legislația OMG- persoane publice ( amendă de la 10 mii. Până la 50 mii ruble) și persoane juridice ( de la 10 mii până la 500 mii ruble). Aceste modificări intră în vigoare din 1 iulie 2017. Legea a fost adoptată de către Duma de stat la data de 24 iunie, iar la data de 29 iunie a fost votată și de Consiliul Federației.

Octavian Sergentu

Despre admin 40 Articles
Administrator website
Facebook Twitter YouTube