Scutul de la Deveselu a fost finalizat

Deveselu
Deveselu

Scutul antirachetă de la Deveselu a fost finalizat şi este în stare funcţională, fiind un moment important pentru România, SUA şi NATO a declarat Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu. Cu această ocazie, ambasadorul SUA, Hans Klemm, a subliniat faptul că acest sistem a fost construit pentru a contracara ameninţările din afara Europei şi că nu este nicidecum îndreptat împotriva Rusiei .

 

„Aş vrea să clarific pentru ce anume a fost construit scutul antirachetă şi, mai important, pentru ce nu a fost construit. În primul rând, sistemul antirachetă de la Deveselu este menit să contracareze ameninţările venite din afara Europei. Aşa cum a spus şi domnul ministru Lazăr Comănescu, nu este, repet, nu este, îndreptat împotriva Rusiei şi nici nu deţine capabilităţi menite să ameninţe Rusia”, a subliniat ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm, în cadrul unui eveniment special organizat de MAE pentru a marca capabilitatea tehnică a facilităţii antirachetă de la baza Deveselu, relatează Mediafax

Ambasadorul SUA la Bucureşti a declarat că toate construcţile militare majore ale facilităţii antirachetă de la Deveselu au fost finalizate, sunt operaţionale şi au fost realizate cu un buget mai mic decât cel prevăzut.

Totodată, ambasadorul SUA la Bucureşti a declarat că baza militară a fost finalizată, chiar cu un buget mai mic decât cel prevăzut.

În discursul său, Hans Klemm a recunoscut eforturile celor care au contribuit la realizarea capabilităţii tehnice de care dispune scutul antirachetă, ale fostului ministru de Externe Bogdan Aurescu, precum şi ale oficialilor americani şi români, care „au muncit neîntrerupt pentru a se asigura că lucrările de construcţiie ale sistemului antirachetă vor fi finalizate la timp”.

Klemm a declarat că celebrarea scutului antirachetă este “cel mai bun exemplu al faptului că relaţiile bilaterale militare dintre SUA şi România sunt deosebite”.

Sursa: evz.ro

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube