Se încheie o eră…

Se încheie o eră - Regele Mihai de Hohenzollern

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici consideră că prin anunțul retragerii regelui Mihai din viața publică „se încheie o eră”, conform AGERPRES.

„Eu cred că e o tragedie personală, pentru că probabil e foarte bolnav, din câte am înțeles eu”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, academicianul Stolnici.

El a adăugat că regele Mihai reprezintă un personaj important în istoria țării, „un simbol de corectitudine și de onestitate”.

„Se încheie o eră”, a spus academicianul.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, suveranul afirmând, într-un mesaj făcut public miercuri,următoarele:

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”.

Din Consiliul Regal fac parte: principele Lorenz al Belgiei, Andrew Popper, maestrul Adrian Vasiliu, dr. Anneli Ute Gabanyi, dl Guy Pochelon și dr. Ioan Luca Vlad (secretar).

Sursa: AGERPRES

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube