Soții Farook: Autorii atacului din California

Soții Syed Rizwan Farook și Tashfeen Malik
Soții Syed Rizwan Farook și Tashfeen Malik

04 decembrie 2015 (Intellnews.ro) – Syed Rizwan Farook, 28 de ani, născut în Statele Unite, împreună cu soția sa, Tashfeen Malik, 27 de ani, sunt responsabili pentru uciderea a 14 persoane în atacul din San Bernandino (California). Cei doi au o fetiță de 6 luni.

Părinții bărbatului provin din Pakistan.

Potrivit autorităților, la data producerii incidentului, soții Farook și-au lăsat copilul în grija mamei bărbatului și au mers la locul de munca al acestuia pentru a comite atacul.

Ulterior, cei doi au încercat să fugă, dar au fost uciși în schimbul de focuri cu poliția. Incidentul s-a produs urmare unor comentarii răutăcioase ale unui coleg al lui Farook privind barba pe care acesta o purta în mod traditional Islamic.

Poliția a găsit 12 bombe improvizate în casa celor doi soți. Toate armele folosite de atacatori au fost cumpărate în mod legal, fapt ce va declanșa o nouă dezbatere privind controlul armelor în SUA.

Syed Rizwan a fost radicalizat și avea legături cu indivizi investigați de FBI pentru acte de terorism, anunță surse citate de CNN.

 

 

 

 

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube