SUA ar putea distruge Coreea de Nord, dar nu o face

SUA ar putea distruge Coreea de Nord

Presedintele american Barak Obama a afirmat ca SUA ar putea distruge Coreea de Nord, insa nu o face avand in vedere costul umanitar al unei astfel de actiuni, dar si implicatiile asupra Coreei de Sud.

Intr-o emisiune la CBS News, Obama a catalogat regimul nord-coreean ca fiind „o mare provocare”.

„Prioritatea noastra este sa protejam cetatenii americani si aliatii nostri, Coreea de Sud si Japonia, care sunt vulnerabili fata de actiunile provocatoare in care se angajeaza Coreea de Nord”, a spus Obama.

Președintele american a subliniat faptul ca Phenianul este „suficient de eratic”, iar liderul tarii, Kim Jong Un, este „destul de iresponsabil incat nu vrem ca ei sa se apropie”.

„Insa nu este o situație cu o solutie usoara. Am putea, evident, sa distrugem Coreea de Nord cu arsenalele noastre. Insa, pe langa costul umanitar al acestui lucru, ei sunt exact langa aliatul nostru vital, Coreea de Sud”, a mai declarat liderul de la Washington.

Obama a mai explicat cum  s-au pregatit SUA sa contracareze amenintarile din partea Coreei de Nord.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am facut a fost sa alocam mult mai mult timp pozitionarii sistemelor noastre de aparare antiracheta, astfel incat (…) sa instauram un scut care poate cel putin sa blocheze amenintarile de nivel relativ scazut pe care ei le reprezinta acum”, a mentionat presedintele SUA.

„Instalăm un scut antirachetă care să blocheze ameninţările minore reprezentate acum de Coreea de Nord, un stat imprevizibil”, a subliniat preşedintele Statelor Unite.

În ultima perioadă, Coreea de Nord a intensificat activităţile balistice şi a efectuat un presupus test nuclear.

Regimul condus de Kim Jong-Un a ameninţat că ar putea ataca Statele Unite.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube