Teroristii ISIS folosesc noi rute spre Europa

ISIS

Masurile de securitate mai stricte adoptate de tarile UE si cele din vecinătatea blocului comunitar nu-i opresc din drum pe teroriștii ISIS, care au găsit noi rute pentru a se infiltra in regiune, dezvăluie presa turca, citând oficiali din cadrul serviciilor de securitate.

Teroristii trec, mai nou, prin Azerbaidjan, Cipru si Georgia, pentru a ajunge in Europa, unde au ordin sa comita atacuri sinucigașe, informează cotidianul Hurriyet Daily News.

Turcia si tarile UE rămân țintele favorite ale ISIS, după ce gruparea a ajuns sa se confrunte cu masive pierderi teritoriale si omenesti in Siria si Irak.

Serviciile de securitate turce avertizează ca militanții ISIS din Caucazul de Nord au primit ordin sa atace tinte din Turcia si Azerbaidjan, iar informațiile au fost confirmate si de agențiile străine de spionaj.

Oficialii de la Ankara au emis o alerta privind posibile atacuri sinucigașe in cele doua tari încă din luna iunie, iar ziua de 28 a lunii trecute a fost una neagra, atentatele comise la Aeroportul Internațional din Ankara soldându-se cu 45 de morți.

Pe 30 iunie, Directoratul Serviciilor de Securitate din Turcia a emis o alerta în care menționa riscul crescut de atentate cu masini-capcană împotriva unor clădiri oficiale din Ankara, Istanbul și orașe din provincia Izmir.

Teroriștii ISIS au în vizor oficiali din rândul minorității kurde, jurnaliști, militari și reprezentanți ai serviciilor de securitate, mai spun serviciile special de la Ankara.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube