Traian Băsescu – acuzat oficial de spalare de bani

Traian Băsescu - acuzat oficial de spalare de bani
Traian Băsescu

Traian Basescu a fost acuzat oficial de spalare de bani si este urmarit penal de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit unui comunicat al Parchetului, publicat la 06.05.2016.

„In ordonanta intocmita, procurorii au retinut ca fapta a fost savarsita in perioada octombrie 2000 – mai 2005, prin incheierea succesiva a mai multor contracte de vanzare-cumparare a unor imobile”, se arata in acest comuncat.

Informatia a fost publicata pe surse, in data de 20 aprilie, cand s-a anuntat ca Parchetul General a inceput urmarirea penala in personam fata de fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pentru spalare de bani in forma continuata in dosarul terenului din Aleea Privighetorilor, zona Baneasa a Capitalei.

In anul 2000, cand abia devenise primarul Capitalei, Traian Basescu a cumparat un teren in Baneasa cu bani a caror provenienta nu ar putea fi justificata, sustin procurorii. Dosarul a pornit de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, catre Oficiul de combatere a spalarii banilor.

Potrivit surselor judiciare, Parchetul isi bazeaza acuzatiile pe declaratii de martori, inscrisuri bancare si rapoarte ale Oficiului de combatere a spalarii banilor.

Traian Basescu a anuntat atunci ca a primit de la Parchetul General instiintarea ca este suspect pentru spalare de bani: „Printr-o adresa a PICCJ am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002, urmare a unei reclamatii facuta de domnul Ciuvica. Pentru corecta informare aduc la cunostinta ca in acelasi dosar, prin REZOLUTIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Acest dosar a fost redeschis in 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat ma voi prezenta in fata procurorului de caz”.

Fostul presedinte Traian Basescu a fost citat vineri dimineata la Parchetul de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie unde a fost audiat timp de circa o ora.

Sursa: Hotnews

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube