Unde va lovi Statul Islamic?

Unde va lovi Statul IslamicStatul Islamic a anunțat oraşele unde vor avea loc viitoarele atentate:  Londra, New York, Washington.

Statul Islamic  și-a intensificat acțiunile în lume ca parte a strategiei de a compensa pierderile semnificative înregistrate în primele șase luni ale anului 2016, reprezentând 12% din teritoriul pe care îl controla. Concomitent, organizația jihadistă a înregistrat și o scădere dramatică a veniturilor. Combinată cu înfrângerile militare pe teren, această situație are deja impact important asupra coeziunii interne a grupării, fapt reflectat de o creștere marcantă a numărului de dezertări începând din ianuarie 2016.

Atentatele de la Paris, Bruxelles și Istanbul ar putea reprezenta o încercare a grupării teroriste de a se distanta de „efectul pierzătorului”. Când Califatul era în plina expansiune, nu era necesara atacarea Europei, care ar fi creat riscul de represalii din partea Occidentului si ar fi putut duce la pierderi de teritorii.

Insa esecurile ii motivează pe oameni sa accepte riscul decât declinul. Lovirea inamicilor din îndepărtatul Occident distrage atenția de la eșecurile împotriva adversarilor acasă.

După atacul de la biserica din Franța, Statul Islamic pregătește o noua lovitura. Militanții SI amenință prin canalele de comunicare online ca vor ataca mai multe orașe importante: Londra, New York, Washington.

Statul Islamic a postat pe rețeaua socială Telegram o poza cu Statuia Libertății pe care era inscripționat mesajul: “In curând Washington” și una similara cu capitala britanica.

În Marea Britanie, forțele de ordine au fost sporite, luându-se în considerare un posibil atac asupra unei biserici,  urmare mai multor zvonuri. Liderii religioși de la Londra și-au adunat forțele pentru sporirea securității după atac.

Politia a avertizat creștinii din Marea Britanie sa fie atenți la orice situație care ar putea sa para suspecta sau sa se transforme într-un atac comis de Statul Islamic. Securitatea a fost sporita in tara pentru 47,000 biserici, după ce un preot francez a fost ucis de doi musulmani.

“Creștinii si evreii sunt o țintă, dar si alte grupuri credincioase din vest și nu numai. In timp ce amenințarea terorista rămâne neschimbata, îndemnam oamenii sa fie extrem de vigilenți”,

a declarat un înalt oficial din politia engleză.

 

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube