Viitoarele generații de jihadiști ai SI îngrijorează

Copii jihadişti

In Statul Islamic se estimează că sunt 31.000 de femei insarcinate. Există temeri ca viitoarele generații ale SI vor fi crescute ca noi generații de ucigasi jihadisti.

Afirmațiile aparțin cercetătorului Nikita Malik, din cadrul Fundației anti-extremiste Qulliam.

In „Califatul” autoproclamat al Statului Islamic exista deja 50 de copii din Marea Britanie, care cresc acolo, se arata intr-un raport terifiant despre „una dintre cele mai grave situatii de pe Pamant”, scrie Daily Mirror.

„Faptul ca 31.000 de femei sunt insarcinate in ‘Califat’ este intr-adevar foarte ingrijorator”, spune Malik, sustinand ca este imperativ necesar ca membrii comunitatii internationale sa ia atitudine in ce priveste acesti copii.

ercetatorul mai spune ca teroristii ii indoctrineaza pe copii sa adopte versiunea deformata a Islamului. Copiii sunt de obicei rapiti si obligati sa se alature Statului Islamic, insa unii „pui ai califatului” se alatura gruparii din frica.

Activitati inocente, precum desenatul, au fost eradicate, iar copiii sunt in schimb invatati cum sa traga cu arma, sa detoneze bombe si sa se implice in lupte corp la corp.

Fetele, cunoscute drept „perlele califatului”, poarta voal, sunt ascunse si nevoite sa stea in case si sunt invatate sa aiba grija de sotii lor.

„Aceasta este una dintre cele mai grave situatii de pe Pamant. Copiii sunt cheia viitorului. Indoctrinarea in Statul Islamic incepe la nastere si creste in scoli si in taberele de antrenament. Copiii sunt instruiti intr-o interpretare particulara a Sharia, facuti insensibili la violenta si invata aptitudinile specifice pentru a prelua mesajul jihadului”, a spus și Noman Benotman, presedinte al Quilliam.

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube