Volodymyr Groysman: Ucraina speră să adere la UE în 10 ani

Premierul ucrainean Volodymyr Groysman este de părere că Ucraina ar putea îndeplini standardele impuse de UE pentru a adera, în 10 ani.
Volodymyr Groysman

Premierul ucrainean Volodymyr Groysman este de părere că Ucraina ar putea îndeplini standardele impuse de UE pentru a adera, în 10 ani.

„Nu încape îndoială că vom asista la momentul în care vom semna pentru aderarea la Uniunea Europeană. De asemenea, suntem conștienți că trebuie să “ne facem temele” mai întâi, în acest interval de zece ani, dacă ne mișcăm rapid, vom fi eligibili pentru a completa și aplica formularul de aderare ca membru al UE,”

a declarat acesta joi, 09-02-2017, la o conferință organizată in Brussels, pe tema evoluției Ucrainei.

Groysman a mai spus de asemenea că societatea ucraineană a decis sa se concentreze întocmai pe programul de integrare europeană, iar reformele interne au menirea de a facilita aderarea Ucrainei la marea familie europeană.

Nu a pierdut ocazia să reaminteasca liderilor europeni prezenți la conferintă, că Ucraina se confrunta cu agresiunea rusa, îndreptată nu numai împotriva țarii lui, ci și a valorilor democratice europene.

“Dacă luptăm pentru Ucraina, luptăm pentru o lume democrată si civilizată! Luptăm pentru principii și valori!”,

și-a incheiat Premierul discursul.

 

Sursa: KivPost

Despre Laurențiu Nedianu 450 Articles
Editor stiri si analize geopolitice Intell News Romania
Website Facebook Twitter Google+ YouTube